אירועים וחדשות

מרכז חמ"ה כנס סיום תשע"ו

נשלח 2 ביוני 2016, 2:45 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 2 ביוני 2016, 2:54 ]

מרכז חמ"ה בליל המדענים 2015

נשלח 21 באוק׳ 2015, 3:28 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 5 בינו׳ 2016, 3:40 ]

בליל המדענים שהתקיים באוניברסיטת חיפה ב- 21.9.15, נרתם גם מרכז חמ"ה והעמיד עמדה מרתקת שעסקה בשאלות לגבי מוח האדם. את העמדה הכינו והפעילו התלמידים בהנחיית צוות המרכז ובהשראת המודל אותו הציגו בכנס סיום לימודיהם בשנה"ל הקודמת בקורס:" מסע אל מוח האדם". עמדתם כללה חידון אינטראקטיבי בנושא מוח האדם שעל מגוון שאלותיו, ענה הקהל דרך סמרטפונים וטבלטים. השאלות, התשובות וההסברים נצפו בזמן אמת במסכי ענק שהוצבו במקום. מגוון השאלות היה רחב ומעניין.
תמונה ראשונה מליל המדענים

תמונה שנייה מליל המדענים

תמונה שלישית מליל המדענים

כנס סיום שנה מרכז חמה - 10.5.15

נשלח 31 במאי 2015, 23:50 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 3 ביוני 2015, 4:07 ]

תצוגת פרויקטים בחממה לתלמידים מחוננים באוניברסיטת חיפה

נשלח 29 באפר׳ 2015, 5:31 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 29 באפר׳ 2015, 5:32 ]

40 תלמידים מצטיינים ומחוננים בכיתות ז-ט' מרחבי העיר חיפה, הציגו את פרויקט הסיום שלהם בבית הסטודנט באוניברסיטת חיפה.

מרכז חמ"ה הינו מרכז עירוני לחקר וחינוך מחוננות והצטיינות, המנוהל על-ידי מרכז המחקר של אוניברסיטת חיפה, בשיתוף המחלקה להעצמה חינוכית של עיריית חיפה. מייסדת המרכז והעומדת בראשו, פרופ' רוזה לייקין, הינה מומחית עולמית בחקר מחוננות והצטיינות. יחד עם איריס שליט, מנהלת המרכז, הוקמה חממה לטיפוח חשיבה יצירתית, המהווה אבן שואבת לתלמידים סקרנים, מצטיינים ומחוננים, המעוניינים ללמוד ולחקור תופעות מעניינות בהנחיית אנשי אקדמיה מאוניברסיטת חיפה.

תלמידי הקורס בפסיכולוגיה הציעו התייחסות פרשנית לניסוי המפורסם של מילגרם, אשר הפתיע חוקרי רבים בארצות הברית, אודות טבע האדם לצייתנות ומילוי הוראות עד כדי פגיעה בחיי אדם.

בוגרי הקורס בארכיטקטורה הציגו עבודות דו מימד ותלת מימד מחומרים שונים. תלמידי הקורס לחקר המוח, הרצו אודות תפקודי המוח והציעו דרכים לפיתוח החשיבה היצירתית. תלמיד הקורס בלוגיקה חדו בעיות מתמטיות והציעו התנסות ופתרונות יצירתיים. עוד הציגו תוצרים, בקורס אפליקציות ממוחשבות והתרבות הסינית.

הפרויקטים הינם תוצר סופי של למידה שנתית מתמשכת ומעמיקה, בהנחיית מרצים חוקרים בעלי תארים גבוהים בתחומם.

מרכז חמ"ה מתוך עירונט, גיליון 493, שפורסם בתאריך 19.6.2014

1-4 of 4